Categorieën
Nieuws

Nieuwe verticale tuin aan het Theater van Purmerend

Theater de Purmarijn in Purmerend kreeg in september 2020 een prachtige verticale groene tuin van Greenwave Systems aan haar noordzijde. 

De verticale tuin in Purmerend bestaat uit zo’n 64 Greenwave 4.0-modules, die beginnen vanaf 2,5 meter boven het straatniveau. Daaronder zijn klimplanten aangebracht: een mix van vuurdoorn, wilde wingerd en drie soorten klimop. Een geveltuin met tal van vaste plantensoorten maakt de verticale tuin af. 

Het hemelwater is afgekoppeld: het wordt met behulp van infiltratieboxen, waar de regenpijp via een T-stuk in loost, vertraagd afgegeven aan de klim- en vaste planten en zo volledig benut voor het groen! Dankzij dit systeem beperkt het waterverbruik van het project zich tot alleen de Greenwave 4.0-modules. 

De modules gebruiken een druppelsysteem dat het waterverbruik minimaal maakt. Dit was 42oo liter over het gehele eerste jaar, te zien op de watermeter. Via het uitlezen van de watermeter kunnen de werknemers van het Theater bovendien altijd in de gaten houden of het systeem goed werkt (zie bovenstaande foto).

Een maand na aanleg, in oktober 2020, ontwikkelden de planten zich al goed. 

Een jaar later, is de nieuw aangelegde gevel veranderd in een weelderige verticale tuin. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *