Categorieën
Nieuws

Groene gevels en dakpatio voor Bibliotheek Alphen aan den Rijn


In mei 2017 werd Greenwave Systems betrokken bij de groene delen in het ontwerp voor een nieuwe Bibliotheek van Alphen aan den Rijn. Het resultaat, vier jaar later: twee prachtige groene gevels en een enorme, weelderige patio-tuin. 

In een nauwe samenwerking met de gemeente, de architect en de technisch adviseurs dachten wij uit hoe de nieuwe groenmodules integraal onderdeel van de constructie en het visueel ontwerp zouden worden van twee groene gevels aan de Oost- en Noordzijde van het gebouw. 

Daarnaast ontwierp Greenwave Systems een weelderige patiotuin van 160 vierkante meter in het hart van de parkeergarage op het dak van de nieuwe bibliotheek. 

In mei 2020 legde Greenwave Systems het groen aan, en doet sinds die tijd ook het onderhoud van de patio. Een jaar na aanleg is de patio in volle groei en bloei. Architect Common Affairs uit Amsterdam is zeer te spreken over de  “weelderige binnentuin” die er volgens hen “geweldig uitziet”. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *