Wat is Greenwave?

Een verticale tuin van Greenwave 4.0 groeit in echte grond

Met Greenwave Systems groeien alle planten in modules gevuld met echte teelaarde. Omdat dit op lange termijn zorgt voor betere groei dan substraat of potgrond.

De beplantingskeuze van de verticale tuin is door het gebruik van echte grond niet beperkt tot klimop, wilde wingerd of vetplanten, maar kan variëren van groenblijvende heesters, keukenkruiden tot rozen. Omdat de beplanting zich in deze verticale tuin gedraagt alsof zij in een echte tuin groeit, heeft een groene wand van Greenwave een optimale groeikracht en een lange levensduur. Iedere gevel is eenvoudig om te toveren in een groeiende en bloeiende, verticale tuin. Zowel binnen, als buiten. 

Verticale tuinen benutten kansen

De toepassing van verticale tuinen beperkt zich niet tot prestigieuze nieuwbouwprojecten, integendeel. Greenwave 4.0 kan nagenoeg overal worden gerealiseerd. Bij bestaande én nieuwbouw. Door de volledige vrijheid in de plantkeuzes zijn ontelbare ontwerp-combinaties mogelijk.

In elke stad kunnen muren een verticale tuin met een levend ecosysteem worden. Opdrachtgevers, ontwikkelaars en architecten zijn degenen die het verschil kunnen maken.

Kenmerken van Greenwave 4.0

• Greenwave 4.0 is zo ontworpen dat de verticale tuin als volwaardige gevelbekleding van nieuwbouw én bestaande bouw kan fungeren.

• Het verticale tuin-systeem bestaat uit zeer duurzame modules die vervaardigd zijn van hoogwaardig door- en door gekleurd en recyclebaar HDPP kunststof.

• De modules, in twee standaardkleuren verkrijgbaar, worden gevuld met vruchtbare teelaarde en kunnen worden beplant met iedere denkbare combinatie van plantensoorten.


• Het Greenwave verticale tuin-systeem is niet alleen buiten, maar ook binnen toe te passen.

• De module wordt gemaakt van een geheel recyclebare kunststof. De doelstelling van het ‘Cradle-to-cradle principe’ is dankzij dit fabricageproces al voor de start van de kringloop vervuld.