Mogelijkheden en toepassingen

Beplanting van uw groene wand-systeem

Het samenstellen van de unieke beplanting van de Greenwave modules doen we samen met u, afhankelijk van de locatie en toepassing van uw groene wand.

• De keuzes voor beplanting worden gemaakt op basis van onze ervaringen, maar vooral ook aan de hand van uw wensen. We kijken naar de mate van bezonning van de gevel, de heersende windrichting, het te begroenen oppervlak, de architectuur van het gebouw en andere omgevingsfactoren.

• Daarnaast zijn vanzelfsprekend uw wensen voor de visuele uitstraling bepalend. En die wensen hoeven niet te stoppen bij een wintergroene gevel met bladplanten, een wintergroene gevel met voorjaars-, zomer- of herfstbloei, of een wand van gekleurde bladplanten!

• De mogelijkheid tot kleinschalige toepassing, het eenvoudige onderhoud, de individuele beplantingsmogelijkheden door toepassing van ‘gewone’ teelaarde en de bewatering direct vanuit de waterleiding zijn kwaliteiten die de Greenwave 4.0 onderscheidt van andere systemen.


Een muur vol bloemen

Greenwave heeft fraaie beplantingsboeketten ontwikkeld voor gevels die wat extra’s mogen hebben. Denk daarbij aan modules, gevuld met een assortiment geurend plantgoed voor de gevel van een ziekenhuis, een herinneringsgevel met al die planten ‘van vroeger’ bij een verzorgingshuis, een vlindervriendelijke gevel waarmee de biodiversiteit wordt versterkt of zelfs een moestuingevel voor een kleine binnenplaats.

Kortom, alles kan!